Sunucu, donanım ve yazılım yatırım maliyetlerinden kurtulun.
Microsoft 365 Nedir?
Microsoft Office 365 uygulaması, Microsoft Office tarafından geliştirilen tüm uygulamaların bulut tabanlı olarak kullanılmasını sağlamaktadır. Office 365 üzerinden yapılan tüm işlemler, bulut sisteminde kayıt altına alınmakta ve veri kaybının önüne geçilmektedir. Office 365 üzerinden oluşturulan tüm evrak ve çalışmalar, bulut tabanlı veri depolama sistemine aktarılarak, diğer aygıtların da çalışmalara erişmesi sağlanır. Bulut teknolojisiyle geliştirilen Office 365 uygulaması, çalışmaların yer ve zaman kısıtlaması olmadan kullanılmasını sağlamaktadır. Bir çalışmaya birden çok kullanıcının ulaşmasını ve aynı anda birden fazla kişinin, tek bir içerik üzerinde çalışmasını sağlayan bulut teknolojisiyle, Office 365 verilerine internet olmadan da erişilmektedir.
Microsoft 365 Genel Özellikleri Nelerdir?
Microsoft Office 365 hizmeti, bulut tabanlı veri kaydının yapılmasını sağlamaktadır. Sistem üzerinden hazırlanan tüm çalışmalar, özel kayda gerek kalmadan, otomatik olarak bulut sistemine aktarılır. Bu sayede, Microsoft Office çalışmalarında ani veri kayıplarıyla karşılaşılmaz. Bilgisayar ya da mobil cihazların aniden kapanması gibi durumlarda, bulut kurtarma sistemi etkinleştirilir ve çalışmaların son halleri tekrardan açılır. Microsoft Office kapsamında geliştirilen Office 365, aynı anda birden fazla Microsoft işleminin yapılmasını sağlar. Microsoft Office uygulamalarının online şekilde kullanıldığı Office 365 sisteminde, bulut teknolojisi yer almaktadır.
Microsoft 365 Uygulamasında Hangi İçerikler Yer Alır?
Microsoft 365 içeriğinde, sayısız uygulama ve sistem yer almaktadır. 5 farklı temada hazırlanan programlar, Microsoft Office, Outlook, SharePoint, Teams, Cloud Storage ve Skype for business olarak bölümlere ayrılmaktadır. Outlook üzerinden Microsoft 365 sistemine giriş yapıldıktan sonra, mail adresi takip edilebilir ve Microsoft 365 çalışmalarının tamamı için ortak bir bulut adresi oluşturulur. Tüm bu işlemler birbiriyle bağlantılı olarak ilerlemektedir. Outlook hesabının açılmasının ardından, Microsoft Office uygulamaları kullanılmaya başlanır. Outlook üzerinden indirilen ve kaydedilen dosyalar, Microsoft Office üzerinden yenilenebilir ve dosyalar üzerinde çalışılabilir. Düzenlenen içerikler, SharePoint üzerinden paylaşılarak, farklı kullanıcıların erişimine açılabilir. SharePoint kullanıcılara göre düzenleme ve okuma yetkileri belirlenerek, içeriklerin güvenliği sağlanır. Skype for business ile kullanıcılar arası mesajlaşma seçeneği kullanılarak, içerik ve paylaşımlar hakkında anında bilgilendirme yapılmaktadır. Bulut tabanlı olarak çalışan Microsoft 365 uygulaması, içerisinde barındırdığı 5 farklı sistemi bağlantılı olarak erişime açmıştır.
Office 365 Uygulamasıyla Neler Yapılır?
Office 365 işlemleri şu şekilde ele alınmaktadır:
Microsoft 365 Hesap ve Lisanslama Çeşitleri
Microsoft 365 lisansları, hesabın bireysel ya da kurumsal olmasına göre değişiklik gösterir. Kişisel kullanıcı olarak lisans oluşturmak isteyen kişilerin, geçerli bir e-mail adresi kullanması gerekir. Microsoft 365 uygulamasının ana menüsünde yer alan “Domains” seçeneklerine tıklayarak, kişisel alan adı tasarımı yapılabilir. Kişisel kullanıcılardan, lisanslama karşılığında aylık ücret alınmaktadır. Kurumsal işletmelere ait Microsoft 365 uygulamaları için erişim sağlayan kullanıcı başına ödeme alınmaktadır. Kurumsal portal üzerinden, doküman paylaşımı ve ortak veri kullanımı mümkündür. Microsoft 365 hesaplarının ana sayfasındaki “TeamSite” seçeneğine tıklayarak, kurumsal siteye ait tüm detaylar sıfırdan oluşturulabilir.
Microsoft 365’i daha iyi anlayabilmek için bizlerden ücretsiz toplantı için randevu talep edebilirsiniz.